skavstajakthandel.se

Vad behöver man ha med sig på jakt?

Vad är det viktigt att ha med sig i sin jaktutrustning. Här beror det självklart lite på vilken typ av jakt du ska på men vi kommer att ge lite generella tips på vad som kan vara bra att tänka på att ha med sig i sin packning. 

Vapen

Självklart behöver du ett vapen med dig och tillhörande ammunition samt slutstycke som inte ska sitta i på vägen till jakten. 

Förutom detta är det bra att ha med en jaktkniv som du kan använda om du fäller vilt.

Licens och examenbevis

Skulle det behövas så är det bra att ha med sig sin licens och examensbevis för att kunna visa upp. Förvara dem i en vattentät ficka så att de inte riskeras förstöras. 

Kläder

När man jagar är det viktigt att klä sig för att klara alla väderförhållanden. Framförallt se till att inte bli blöt och att hålla dig varm. Gärna gore-tex material och ordentliga kängor. Släng alltid med ett par extra strumpor för säkerhetsskull. En rolig sak för jaktlaget är att skaffa tröjor med tryck där ni alla kan ha likadana och känna en samhörighet. 

Hörselkåpor är ett måste för att skydda hörseln och kan du koppla dem till radion är det ännu bättre. 

När man jagar ska man även synas för att andra jägare inte ska ta miste om att du är vilt och du blir skadad. Därför bör du ha en orange keps eller mössa beroende på väder. 

Utrustning

En ryggsäck behövs för att ha något att bära allt i och en ryggsäck är lättast att transportera. Att ha en stol på ryggsäcken är ett extra plus då du kanske hamnar på ett pass utan något att sitta på. 

Jaktradio – för att kunna kommunicera med de andra i jaktlaget. 

Mat och dryck – ta med dig lunch och en termos med något att varmt att dricka så du kan värma dig. En braständare kan också vara ett bra komplement så att du säkert kan tända brasan för att fixa lunchen.